smalam,ak berconference ngan conference family ku, neechan n niichan..sorang lg, niki x on9 so kami bertiga je berchit-chat dlm conf tuh..rindu rasenye time berconference smpai kul 2-3 pagi hehee..
ok2,enough ngan conference family..smalam, neechan share sedikit info tentang food science kepada kami..so,ak pun nak share ngan korang skit pasal nih..
cikiN: tips pertama
cikiN: elakkan mkn 3 ulam ini (pucuk ubi),(pucuk gajus),n (tenggek burung).
cikiN: die akan membodohkan kite
cikiN: bahan2 dlm 3 ulam tu
cikiN: sgt toxic
cikiN: hingga bole
cikiN: hilang memori secara drastik
cikiN: n menjadi pelupa
cikiN: n mengeluarkan nutrient dlm badan
cikiN: tips ke-2.
cikiN: bgtau mak,kalu goreng ikan utk buka puasa nnt...jgn goreng byk..
cikiN: dgn kate senangnye, jgn mkn ikan goreng yg da sejuk
cikiN: ikan tu dah jadi toxic
cikiN: ikan kembung sgt bgus after ikan salmon
cikiN: tp avoid goreng ikan tu,jadikan die segala jenis masakan
cikiN: masak asam ke..
cikiN: kalu goreng--sume nutrient hilang~
cikiN: the more u fried,the less nutrient
cikiN: ikan kembung sgt bgus,tp once goreng,terus jadi worst ikan ever
huhuu~amat tidak ku sangka..
so kepada readers, bukan nak suruh korang stop terus makan makanan tuh..nak makan leh, tp kurangkan n berpada2 la..
PREVENTION is better than CURE
5 comment(s):
budu..belacan..cencalok...sambal...
sumer tu bagos untuk short term memory. quoted dari Dr.Farid lecturer akak yang ajar anatomy. huhu~
kita saling sharing k? hehe
Err...
Kena tebang r pokok gajus kat depan umah lepas nih...
Kalau tak selalu jer ambik pucuk nak buat ulam... huhuhu...
to .::Ephyra::.: btul3 sharing is caring ^ ^ thanks for da info akak doktor hehee xD
to MANMA: hehee..kalu skali skala makan boleh..tp jangan slalu la..akan memudaratkan kesihatan huhuu..
laaaaaa so kakngah nye memori ta lut ni coz ulm la?? xD
rofl~ DOWN WITH ULAMS~!!! rofl jk jk~
ulam raja lak how?
ulam raja..idk..kot2 jd raja bersiung ka ekekee..
nnt try la tny kak cikin hehee xD
Post a Comment