Tuesday, June 23, 2009

step into the Perfect World~

salam~Photobucket

hehee...kali ini ak nak citer skit spanjang pengalaman ak men n smbil2 tuh promote kt korang my current fav on9 game..Perfect World (PW)Photobucket
sblum tuh,meh ak perkenalkan main char ak dlm game tuh..



teefa
MAIN CHARACTER
job: EA
lvl: 70
guild: MugiMugi







char2 len (dr atas kiri) ialah Effa sbg MG lvl 54, effa_hime sbg EP lvl 48 dan eFFa sbg WR lvl 31



game nih terdiri drpada 3 clan : human,beast dan elf..setiap clan plak terbahagi kepada 2 job..

=HUMAN=
magician (MG) & warrior (WR)
=BEAST=
werebeast (WB) & werefox(WF)
=ELF=
archer (EA) & priest (EP)


kt sini,korang diberi quest utk lvling..well,terpulanglah pada korang kalu korang nak lvling care mudah atau susah..kalu nak yg mudah,uat suma quest yg die bagi..kalu tak,grinding la smpai lebam hahaa..pe yang besh kat PW nih,mcam2 event n quest korang leh uat..fav ak ialah FB..Photobucket



FB (First Battle mengikut nm q mse lvl 19) merupakan quest yg memerlukan blood iron tablet utk bunuh boss..mob dalam tuh 2x lebih dasat dan kuat dr yg korang jumpa kt luar tuh..korang akan dpat FB nih starting dr lvl19 dan every next 9th lvl..maknenye lvl29,39,...tp utk dapatkan korang pny FB tuh,korang msti selesaikan cultivation quest korang (culti)..culti nih jgak utk korang dpat skill besh2..kalu korang tolong uat FB, korang dpt 5% exp free n kalu lucky, dpat barang besh2..


selain dr tuh,korang leh gi Holy Hall aka HH..korang kne at least lvl60 utk gi sane..kat sane,mob semestinya lbih kuat and boss die perghh beso2 n kuat2..kat sane,korang leh dapatkan materials (mats) utk equipment (eq) korang...mats tuh nnt,bila korang craft,korang akan dpat eq yg dipanggil HH eq...eq nih besh sbb lbih kuat dr 3 star eq dan ade glow wane ijau macam bow yg teefa pakai tuh..




yg penting,EP mesti ade dlm party (pt) dan mesti yg pro..kalu tak,kejap2 korang mati hehee..Photobucketstakat nih,yg plg jauh ak pnah gi HH 1-2 je..



dan yg plg feymes ialah zhen..haa,zhen nih adelah salah satu care grinding..zhen nih adlah pt grinding..pt tuh terdiri drpada healer-semestinya EP,damage dealer aka DD (EA / MG) dan lurer (WF/WB/sesape yg ade petride)...tmpat zhenning plak mesti yg kt tmpat respawn mob yg mane mob akan 'hidup' balik..



1st time ak zhenning kt magnificent ridge..yg mane da pro tuh zhen kt ykd n spider..utk DD n healer,korang mesti at least lvl60 dan mempunyai skill zhen..zhenning nih kebiasaannya mengambil masa selama 1 jam n korang leh dpt dalam 20%...kalu pki miji (double exp) leh dpt dlm 30%..then,korang direkomenkan pkai hierogram HP/MP aka hiero/fu..hiero nih utk auto full heal hp (bile nyawa korang cecah 50%) atau mp (bile mp korang cecah 75%)..kalu xmampu,beli la potion (pots) byk2 then get ready utk hancurkan keyboard korang ekekee..Photobucket

=Skill Zhen=
EP- Extremity Recovery Array
EA- Arrows Bombard
MG- Roasting Fire Array



PW nih ade player killing aka PK..arena dimana korang men safe PK n merase camne war utk rbut tanah hohooo..kalu ak boring,ak ajak member men kt arena tuh ataupun duel..kalu duel,2-2 kne stuju utk fight..dlm arena plak open..korang bantai je sesape yg korang nmpak tuh hehee..itu dinamakan PK..kalu korang PK kt luar dr arena (luar dr safe zone),name korang akan jadi pink..kalu PK sorg smpai mati,nm korang akan jadi merah n ade penalty 2 jam (utk 1org) utk 'suci'kan balik nama korang..korang leh PK starting lvl30..lg byk korang PK,lg pekat merah name korang,lg lame korang nk tunggu utk 'suci'kan balik..ak ANTI PK!!!Photobucketnyusahkan org btul huhuu..


ckp pasal transportation...korang leh terbang :D ,nek petride dan suruh org cuddle ekekee (utk perempuan je la hehee)...






basicly,elf akan pakai wing, human pakai pedang terbang dan beast pakai pari2 terbang...kalu nak yg besh2,beli la sndiri hehee..




sini ade sistem cuddle di mana si hero akan dukung si heroinnye hehee..romantik gitu..Photobucketoh ye,hanya elf saje leh terbang dr lvl 1..human n beast kne tunggu lvl30..korang pun leh berfashion kat cni..mcm2 trend n warne ade smpai korang rmbang mate nk pakai pe hehee..bile patch bru nih,mkin lame mkin seksi plak fash utk female huhuu..


lg satu,kalu korang xleh nak on slalu n risau xleh nak lvling..jgn risau, daily quest oleh Eunice,Rosalind dan Armerigo akan membantu anda..Photobucket Eunice dan Rosalind di West ADC(Ancient Dragon City) adlah NPC yg akan memberi anda 20% exp dlm mase 10 min shj..dgn syarat,korang kne beli soulstone dan bg kt npc yg ditugaskan..pastuh tunggu 10 min dan tadaaa~hehee...utk lvl70+ ade quest khas yg diberi nama World Quest (WQ)..korang kne ckp ngan Armerigo di West ADC then menjelajah 1 dunia PW..anda diberikan satu item dan dikehendaki utk tukar dgn npc yg ditetapkan..ade 30 volume tp jgn risau..ade skip so x smpai 20 NPC..dah selesai,anda direwardkan dgn 10% exp..


fiuhhh..Photobucketkalu nak ikutkan mmg byk ak nak crita tp cukuplah utk stakat nih..sesape nak tau lebih lanjut leh gi lawat official PW website..lg besh,jom main skali hehee..


Official Website (MY)
PW Forum (MY)
Quest Guide


kepada kawan2 PW ku yg bace blog ku nih,jgn segan2 utk drop comments ye..jom promote PW n guild MugiMugi hehee..

4 comment(s):

.::Ephyra::. said...

hakhak..game ni anti pk. lain terus ngan TOP favor maller ngan top guild. bd lair dlm TOP dah jadi pk zone masa last akak main. huhu~

rindu on9 game tp addict punya pasal kena stop. :P

tiya-chan said...

hehee..ak still melekat lg ngan ToP ehh?sape yg ajak??tiya jgak hehee..

xmo try men PW ke?^ ^

ash anderson said...

uwaaaahhhhh!!!

ngalahkan bdk laki main game...

ahahahahk!

cun cun cun!

(;

tiya-chan said...

hi ya ash!!

lame xnmpak hehee...

well,u know me..suka sgt men game,..so jus wanna share my fav games to everyone..n promote so that join skali men ekekee..

ko nak join skali ke ash? :D

Related Posts with Thumbnails