Sunday, December 6, 2009

is this for real??

salam~sahabat2 ku sekalian.. sory coz uat suprise..jus nak inform..atas persetujuan family, tiya akan bertunang pada 31Nov2009..sape yg dpt dtg,jmput la datang ke rumah tiya..kedatangan korang amat2 tiya hargai utk meraikan ari bahagia tiya ini..actually, tiya sgt terkezut dgn kptusan family tiya..mungkin inilah yg terbaik yg family berikan utk tiya..pls..support tiya..tyvm..tlg setkan reminder agar korang xlupakan hari bahagia tiya nih..sayang korang suma~

mintak jasa baik korang untuk uat reminder hari pertunangan tiya kt hp/diary korang skrang..wlpun xpat dtg, wishes dari korang amat tiya hargai utk tiya menjadi tabah hadapi hidup nih..i need support from all of you..thanks n love u all~



salam~

haaa..terkezut tak korang bace ayat atas tuh? hehee..credits to kakngah yg memulakan pranks nih hehee..kejam ak nih kan?


ade yang balas sms...ade yang balas ym...ade tuh siap call lagi..

ade yang wish ak bahagia...ade yang bg semangat..ade yang nasihatkan ak..

tp ade juga yg sedar..tahniah!! anda sgt alert!

ade juga yang tak beri respon ape2..maybe sbb xde credit atau xbukak ym..



prank nih uat ku sedar, betapa ramainya kawan ak yang risaukan ak (dengan care yang kejam hehee)..yang mengambil berat tentang ak..kawan yang jauh tidak semestinya die melupakan kita...kawan yang dekat tidak semestinya menghargai kita...dengan prank ini juga, ak leh kenalpasti siapa yang masih berkawan dengan ak..ak bdak jahat..ak tak tau mana salah silap ak..korang yang nmpak salah silap ak trus membuang ak..xmengapa..lgpun bukannya korang mati kalu ak xde kan??


ak mintak maaf kalu prank nih terlalu over..ade yang maki2 ak bila dpt tau ak bgurau hehee..xpe, ak da bsedia utk bende tuh suma..marah tandanya sayang kan? ekekee..ak mmg terharu sgt2..terima kasih kerana beri nasihat n support kepada ak..


sekali lagi, mintak maaf dan terima kasih..

salam~

4 comment(s):

nuRr deeanNa♥ said...

jaat nye,t'tpu ak..xtaw plk ak nov xde 31..huhu

tiya-chan said...

hehee..diana2..sekadar utk bgurau je hehee..

Dak 3DIT said...

Jangan menipu walaupun tujuan untuk bergurau. Menipu hanya dibolehkan untuk mendamaikan dua orang yang bergaduh dan menyelamatkan orang yang dizalimi.

Sebenarnya Nabi S.A.W juga suka bergurau , tapi tidaklah sampai berlebihan gurauannya dan adapun yang menjadi gurauan Baginda S.A.W itu hanya yang benar belaka.Rasulullah S.A.W juga suka bergaul dengan semua orang tanpa mengira sesiapa.

Pernah berlaku pada suatu hari, ada seorang perempuan tua datang kepada Rasulullah S.A.W dan berkata " Ya Rasulullah , doakanlah kepada Allah S.W.T supaya aku dimasukkan ke dalam syurga." Lalu Rasulullah S.A.W berkata " Wahai ibu , sesungguhnya syurga itu tidak akan dimasuki oleh orang tua." Maka menangislah perempuan tua itu kerana mendengar kata-kata Baginda S.A.W.
Rasulullah menjelaskan " Wahai ibu , tidakkah engkau membaca firman Allah Taala "Serta kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan yang istimewa, serta kami jadikan mereka sentiasa perawan (yang tidak pernah disentuh), yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya".

Telah datang seorang perempuan juga kepada Baginda S.A.W pada suatu hari dengan berkata "Ya Rasulullah! Naikkan aku ke atas unta", kata perempuan itu."Aku akan naikkan engkau ke atas anak unta", balas Rasulullah SAW. "Ia tidak mampu", kata perempuan itu.
"Tidak, aku akan naikkan engkau ke atas anak unta". Kata Nabi S.A.W lagi
"Ia tidak mampu".Kata perempuan itu lagi.Para sahabat yang berada di situ berkata,
"bukankah unta itu juga anak unta?

Datang seorang perempuan lain, dia memberitahu Rasulullah SAW tentang suaminya,
"Ya Rasulullah, suamiku jatuh sakit. Dia memanggilmu". kata perempuan itu.
"Semoga suamimu yang dalam matanya putih sihat", kata Rasulullah SAW.
Perempuan itu kembali ke rumahnya. Dan dia pun terus membuka mata suaminya. Suaminya bertanya dengan kehairanan, "kenapa dengan kamu ini isteriku?".
"Wahai suamiku,Rasulullah memberitahuku bahawa dalam matamu putih", kata perempuan itu kepada suaminya. "Laa..Bukankah semua mata ada warna putih?" kata suaminya.

Anonymous said...

haram!!!! aku kene kencing..
hahahahhahha...
gud idea doe...
kahkahkah

miramoss

Related Posts with Thumbnails